Microneedling

Heb je last van oneffenheden in jouw huid? Acne, rimpeltjes, grove poriën? Microneedling is de methode om de huid te verbeteren.

Bij De Huid- en Laserspecialist in Arnhem, kun te terecht voor microneedling. Deze wordt uitgevoerd met de bekende Dermapen. Uiteraard ben ik geautoriseerd Dermapen behandelaar.

Het voordeel van een behandeling bij de Huid- en Laserspecilalist in Arnhem? Doordat ik geen onderdeel ben van een grote organisatie, bied ik microneedling tegen gunstige tarieven. Bovendien kun je ook buiten reguliere kantoortijden terecht.

 Lees meer over microneedling of maak direct een afspraak voor een intake.

microneedling arnhem

De resultaten van microneedling

  Gladdere huid, verfijning van grove poriën

  Stralende, frisse en egaal gekleurde huid

  Vermindering van de fijne lijntjes

  Verbetering en versteviging van de huidstructuur

  Vermindering pigmentvlekken en zon beschadigingen

  Vermindering van acne littekens

  Over Microneedling

  Bij Microneedling maken we op een gecontroleerde en veilige manier microscopisch kleine kanaaltjes in de huid. Deze zijn met het blote oog niet zichtbaar, maar de kleine herstelbare ‘beschadigingen’ hebben wel een belangrijke functie, ze stimuleren namelijk het lichaamseigen genezingsproces. Er komen huideigen groeifactoren vrij die de aanmaak van collageen, fibroblasten en elastine (bindweefsel) stimuleren: Collageen Inductie Therapie (CIT). De huid wordt hierdoor voller, gladder, weerbaarder, steviger en egaler van kleur.

  Microneedling wordt toegepast bij de behandeling van:

  • Fijne lijntjes en rimpels
  • Verouderde huid
  • (Acne) littekens
  • Pigmentvlekken
  • Zonbeschadiging
  • Grove huidstructuur / vergrootte poriën

  Bovendien zorgt de behandeling voor een betere opname van huidverbeterende werkstoffen die tijdens de behandeling worden gebruikt.

  De behandeling

  De behandeling begint met een oppervlakte reiniging. Er wordt een serum of peeling op uw huid aangebracht. Vervolgens kan de behandeling met de Dermapen beginnen.

  Met ultra kleine steriele naaldjes, die vibrerend over de huid gaan, worden microgaatjes in de huid gemaakt. De behandeling kan licht prikkelend aanvoelen. Diep in de huid wordt het natuurlijke herstelproces geactiveerd waarbij collageen en elastine wordt aangemaakt.

  Als afsluiting van de behandeling wordt er, indien gewenst (inbegrepen bij Gelaat Luxe), een masker aangebracht en afgesloten met een verzorgende olie. Ook krijg je een nazorg-advies mee naar huis.

  Voor een optimaal resultaat zijn gemiddeld 4 tot 6 behandelingen nodig. Deze behandelingen dienen in kuurverband, met een interval van 2-4 weken, te worden ondergaan.

  Door in kuurverband te behandelen, kan de voortgang van het proces bewaakt worden. Iedere behandeling met de Dermapen zal een boost zijn voor uw huid. Voorafgaand aan de eerste behandeling en tussentijds worden foto’s van de huid gemaakt, zodat de verbetering van uw huid goed gevolgd kan worden.

  Na de behandeling

  Afhankelijk van het behandelde gebied en de intensiteit van de behandeling kan de huid er wat roder uitzien en warm of prikkelend aanvoelen.

  Na enkele dagen kan de huid lichte schilfering vertonen door afstoting van dode huidcellen. Aanvankelijk kan de nieuwe huid wat lichter van kleur zijn, in vergelijking met de niet behandelde huid, maar na verloop van tijd kleurt dit bij.

  Resultaten

  Het aanmaakproces van elastine en collageen heeft tijd nodig. Dit proces vindt geleidelijk plaats in de huid.

  Na gemiddeld 2 tot 4 weken zullen de eerste huidverbeteringen zichtbaar zijn. Het verbeteringsproces in de huid kan zelfs tot 6 maanden aanhouden.

  Anderen over microneedling bij De Huid- en Laserspecialist in Arnhem

  Karin Gerrits

  Aanrader! Laura is aardig, werkt netjes, is zorgvuldig en professioneel.

  Karin Gerrits

  Ewout Beemer- Microneedling

  De Huid en Laserspecialist staat wat mij betreft voor behandelingen in een warme en huiselijke ambiance met de professionaliteit en deskundigheid van die in een salon.
  Ik kom graag terug!

  Ewout Beemer

  Elvis

  Dank voor de goede service, zie je graag bij de volgende behandeling

  Elvis Canovic

   Maak een afspraak voor microneedling

  Wil jij ook een fijnere huidstructuur? Minder oneffenheden of fijne lijntjes?
  Maak een afspraak voor microneedling en ervaar de fijne sfeer bij De Huid- en Laserspecialist in Arnhem.
  De praktijk is in de Laar West, dicht bij station Arnhem-Zuid en Schuytgraaf

  Veelgestelde vragen over microneedling

  Wat is microneedling?

  Microneedling is een behandeling waarbij met erg kleine naaldjes, kleine beperkte ‘beschadigingen’ worden gemaakt in de huid. Dit stimuleert de huid om te herstellen en meer collageen te produceren. De huid wordt als gevolg hiervan voller en steviger en biedt ook veel voordelen voor andere huidproblemen.

  Wat zijn de voordelen van microneedling?

  Deze behandeling gaat de strijd aan met verschillende huidproblemen. Het kan bijvoorbeeld ingezet worden voor littekens, rimpels, hyperpigmentatie of bij grove poriën. De effecten van de behandeling zijn erg divers en de behandeling is dus perfect voor mensen met verschillende huidproblemen.

  Is de behandeling pijnlijk?

  De behandeling is minimaal invasief en wordt ook door de meeste klanten niet als pijnlijk ervaren. Enige roodheid en gevoeligheid is wel te verwachten na de behandeling. Maar door de richtlijnen voor nazorg goed op te volgen kunnen deze bijwerkingen worden verminderd of geheel worden voorkomen:

  • Vermijd directe blootstelling aan de zon.
  • Vermijd het aanbrengen van irriterende huidverzorgingsproducten.
  • Probeer het gezicht minimaal aan te raken en niet te krabben.
  • Let op de cosmetische producten (zoals je make-up) die je gebruikt.

  Hoe bereid ik me op de behandeling voor?

  Vóór de behandeling zullen wij jouw wensen, omtrent het verbeteren van de huid met je doornemen. Daarnaast zijn er een aantal dingen die je kunt doen om goed voorbereid op de behandeling te komen, die we met jou zullen doornemen.

  Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

  Voor het beste resultaat zijn er gemiddeld 4 tot 6 behandelingen nodig. Tussen deze behandelingen heeft de huid ongeveer 2-4 weken nodig om te herstellen.

  Wanneer kom ik niet in aanmerking voor een behandeling?

  Er zijn een aantal contra-indicaties, wanneer wij niet overgaan tot behandelen. Wij gaan bij de volgende huidcondities niet over tot behandelen: een verbrande huid, open wondjes, bij zwangerschap of borstvoeding, actieve huidinfecties, actieve herpes, eczeem, actieve acne, tijdens een antibiotica kuur en ook behandelen we niet tijdens huidkanker.

  × Stuur een Whatsapp